Nieuws

Groeiende en bloeiende samenwerking

 

Ondanks dat tijdens het samenstellen van deze nieuwsbrief maart nog vervaarlijk roert met zijn staart is de lente ontegenzeggelijk in aantocht! Een periode van nieuw leven, van groei en bloei.


In deze editie aandacht voor onze eigen nieuwe intiatieven, groeiende en ook bloeiende samenwerking. Allemaal mogelijk gemaakt met de bijdragen van jullie allen.

Veel leesplezier met Nieuwsbrief #28.
 

Bijzondere donaties en donoren

 

Voor ons zijn alle donoren belangrijk. Samen maken zij ons werk mogelijk, al bijna 7 jaar. Wij zullen in het komend jaarverslag uitgebreider ingaan op deze groep en ook aandacht besteden aan de begunstigden in Liberia.

In de laatste maand van het afgelopen jaar hadden we een verrassende verscheidenheid aan donoren:
* een familiefonds dat ons al jaren steunt, zegde toe hun bijdrage voor meerdere jaren te continueren en te verhogen;
* UNESCO Nederland gaat ons helpen met kennisoverdracht;
* de Gebroeders Van den Bosch Stichting gaat ons helpen met het opzetten van een trainingscentrum voor overdracht van agrarische kennis. En op de valreep liet ook Wilde Ganzen weten deze actie te gaan ondersteunen;
* een fonds dat spontaan 10.000 Euro doneerde;
* en dan nog een bijzonder jeugdige donor:

Een donor van 4 jaar

Het bedrijf waar zijn vader werkt organiseerde een eindejaarsfeest met op kantoor een pop-up casino. De winnaar mocht bepalen naar welk goed doel een bedrag van 1.000 euro bedrag zou worden overgemaakt. Met zijn korte armpjes kon de 4-jarige slechts de helft van de speeltafel bereiken maar dat bleek in het gokspel geen beperking. Hij won en wees SSL aan als begunstigde!

 

Klap op de vuurpijl


Nieuwsbrief 27 is weer verstuurd, vol met nieuws over bijzondere donaties, het ds. Pierson College, de testfabriek en het jaarverslag 2016.

Maar allereerst willen we iedereen nog een heel gelukkig en gezond 2018 toewensen. Hopelijk kunnen we met elkaar ook dit jaar weer veel moois teweeg brengen!

Wil je ook graag op de hoogte blijven en de Nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in

 

Lees de Nieuwsbrief #27

  

Jaarverslag 2016


Knowledge is like a garden:
if it is not cultivated, it cannot be harvested


Met gepaste trots presenteren we ons Jaarverslag 2016.

Via deze link kunt u het mooi vormgegeven document lezen, of desgewenst kunt u het als pdf downloaden.

 

Namens het bestuur, Guus Heereveld

 

 

Prachtige oogst en glunderende boerinnen..


Na de oogst werden de boer(inn)en uitgenodigd voor een rondleiding in een geïmproviseerde fabriek om ze te confronteren met de directe resultaten van hun gezamenlijke inspanningen.

Enorm verrast waren ze. En ronduit verbaasd om te zien hoe ‘hun wortels’ ter plekke verwerkt werden tot fufu, een brei van cassave die deel uitmaakt van hun dagelijkse maaltijd, en vervolgens door SSL getransporteerd naar de markt van Monrovia en daar verkocht.

Loon naar werk - nieuwsbrief


De eerste resultaten van kennisoverdracht zijn nu heel goed zichtbaar, tastbaar zelfs! Het gebruik van nieuw, verbeterd plantmateriaal en toepassing van moderne landbouwpraktijken waren een groot succes: de nieuwe cassave-oogst is cash uitbetaald.

In de nieuwsbrief #26 praten we je weer bij over ...

* Prachtige oogst en glunderende boerinnen..
* Extra werkgelegenheid
* Dubbelslag
* Gezocht: ambassadeurs!
* En ondertussen?

Veel leesplezier - ga naar nieuwsbrief #26

 

Leesvoer


Beleidsplan 2017-2020
Uitgebreid hebben we gebrainstormd over onze plannen voor de komende jaren. Het resultaat is samengevat in het nieuwe beleidsplan voor 2017-2020. Na deze te hebben besproken met onze Raad van advies bestaande uit Fred van der Kraaij en Mayke Harding is het nu gepubliceerd. Meer weten over onze plannen? Klik dan op de link!

Folder
We zijn erg trots op onze mooie nieuwe folder. Deze stellen we graag ter beschikking voor PR-doeleinden. Met credits en heel veel dank aan onze actieve vrijwilligster Gerdie! 

Timmerwerkplaats en groot Kippenhuis


Timmerwerkplaats bijna klaar... 
... en de bouw van een groot Kippenhuis.

In de vorige nieuwsbrief berichtten we dat de bouw van de timmerwerkplaats na het trotseren van moeilijk begaanbare wegen was gestart. Nu staat er een heus gebouw en is begonnen met de laatste afwerking. Op korte termijn kunnen lokale timmermannen aan de slag.

 

Het Kippenhuis

Doel van dit bijzondere project is dat kinderen met een verstandelijke beperking uit de omgeving van de SSL-basis onder begeleiding van een beheerder zelf de kippen gaan verzorgen en meehelpen met de verbouw van granen voor kippenvoer. Hiermee vervullen zij een zinvolle functie binnen de familie en, wat zeker zo belangrijk is, worden ze meer gezien en gewaardeerd. Dit project voeren we uit in samenwerking met de Stichting Bisschop Bekkers

 

Proef-schooltuinen groeien als kool


Irrigatiekanaaltjes zijn aangelegd en met liefde wordt er voor de plantjes gezorgd.

Niet alleen kool, ook okra, watermeloen en komkommers groeien inmiddels op onze proefvelden.

Kistjes met groenten worden afgeleverd bij de lokale school voor de schoolmaaltijden, boeren en boerinnen bezoeken vol interesse de velden en krijgen uitleg van de trainers over de aanpak en opzet. En zo nodig gaan onze landbouwkundigen ook graag even mee met belangstellenden om advies te geven over hun eigen land.

Vanwege dit succes groeien de velden uit tot de lokale marktplaats. Marktvrouwen weten ons te vinden als leverancier. De opbrengst gebruiken we vervolgens weer voor onderhoud en uitbreiding van de proefvelden.

 

 

Page 1 of 2